Продукти:
• 2 кг ябълки
• 1 кг наденички
• 75 г краве масло
• 1 чаша сухо бяло вино
• 2 с.л. нишесте (брашно)
Начин на приготвяне:
Обелваме ябълките, почистваме ги и нарязваме на тънки резенчета. Намазваме с масло кръгла тавичка и подреждаме ябълките на кръгове. Отгоре разхвърляме 25 г краве масло.
Включваме фурната на 180 градуса и печем ябълките до леко омекване, но да не се разкашкат.
Разтваряме нишестето (брашното) в хладка вода и го изсипваме в затопленото (но не кипящо) вино. Изсипваме течността върху ябълките.
Междувременно запържваме на слаб огън с останалото масло наденичките, предварително набодени на няколко места с вилица. Подреждаме наденичките върху ябълките и слагаме да се запекат в умерена фурна.
При поднасяне обръщаме тавичката обратно - с долната част нагоре.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...