Продукти:
• 500 г сух хляб
• 1 кг лук
• 3 яйца
• 3 ч.ч. прясно мляко
• 500 г шунка
• 100 г настърган кашкавал
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно, увиваме го в марля и го сваряваме в леко подсолена вода. Нарязваме хляба на тънки филийки, които накисваме в половината от млякото. Нареждаме филийките на дъното намаслена тавичка и разстиламе върху тях сварения лук.
Разбиваме яйцата с останалото мляко, прибавяме ситно нарязаната шунка, подправяме с черен пипер и сол на вкус и разбъркваме. Изсипваме тази смес върху лука, поръсваме с настъргания кашкавал и печем в силна фурна, докато ястието хване червена коричка.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...