Кисело зеле с пушена сланина
Продукти: (за 4 порции)
• 500 г кисело зеле
• 1 голяма глава лук
• 100 г пушена сланина
• 250 мл сухо бяло вино
• 1 с.л. свинска мас
• 1 ч.л. кимион
• 2 дафинови листа
• по желание 5-6 зърна хвойна
Начин на приготвяне:
Нарязваме сланината на дребни кубчета и я запържваме в сгорещената мас заедно със ситно нарязания лук. Прибавяме зелето, нарязано на тънки ивички, кимиона, дафиновите листа и по желание няколко зърна хвойна.
Задушаваме няколко минути, сипваме виното и задушаваме около 1 час на умерен огън. Ако е необходимо доливаме от време на време по малко вода. Когато течността се изпари и зелето остане на мазнина, отстраняваме от огъня.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...