Кисело зеле с пушена сланина
Продукти: (за 4 порции)
• 500 г кисело зеле
• 1 голяма глава лук
• 100 г пушена сланина
• 250 мл сухо бяло вино
• 1 с.л. свинска мас
• 1 ч.л. кимион
• 2 дафинови листа
• по желание 5-6 зърна хвойна
Начин на приготвяне:
Нарязваме сланината на дребни кубчета и я запържваме в сгорещената мас заедно със ситно нарязания лук. Прибавяме зелето, нарязано на тънки ивички, кимиона, дафиновите листа и по желание няколко зърна хвойна.
Задушаваме няколко минути, сипваме виното и задушаваме около 1 час на умерен огън. Ако е необходимо доливаме от време на време по малко вода. Когато течността се изпари и зелето остане на мазнина, отстраняваме от огъня.
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...