Кулинарни рецепти » Специалитет Мозайка

 Специалитет Мозайка

Продукти: (за 5 порции)

• 250 г шунка
• 30 г кашкавал
• 3 яйца
• 100 г кускус
• 75 г мазнина
• 100 г гъби
• 2 моркова
• 1 по-голям домат
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме кускуса в 700 мл подсолена вода заедно с нарязаните на малки кубчета моркови. Отцеждаме. Нарязваме шунката на ивички и заделяме малко за украса. От домата изрязваме 5 кръгчета също за украса, а останалото наситняваме.

Нарязваме гъбите на филийки и ги задушаваме в 2/3 от мазнината. Прибавяме останалите продукти и кускуса. Подправяме със ситен магданоз и сол и разбъркваме добре. Разбиваме яйцата, леко ги посоляваме и ги объркваме в горната смес.

Намазняваме 5 гювечета и разпределяме мозайката в тях. Печем кратко, но на силна фурна. Обръщаме мозайката в чинийки и гарнираме с резенчета шунка, клонче магданоз, кръгче домат и лъжица заквасена сметана или изцедено кисело мляко, подправено със сол и по желание с чесън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Начало