Кулинарни рецепти » Печено зеле с кренвирши

 Печено зеле с кренвирши
(Франция)

Продукти:

• 1 средно голяма зелка
• 4 кисели ябълки
• 5 глави лук
• 50 г сланина
• 4 кренвирша
• 150 г червено вино
• 4 с.л. захар
• 2 червени чушки
• оцет, чесън, магданоз
• черен пипер, мента
• смляно карамфилче
• портокалова кора
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на тънки ивички почистените зеле и чушки, нарязваме на колелца почистените ябълки и лук, сланината нарязваме на кубчета и ги нареждаме на редове в дълбока тава.

Посоляваме поотделно всеки ред, поръсваме с черен пипер, леко подслаждаме, заливаме с виното и оцета и печем в слаба фурна. Слагаме нарязаните кренвирши 20 минути преди допичането.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Начало