Продукти:
• 1 средно голяма зелка
• 4 кисели ябълки
• 5 глави лук
• 50 г сланина
• 4 кренвирша
• 150 г червено вино
• 4 с.л. захар
• 2 червени чушки
• оцет, чесън, магданоз
• черен пипер, мента
• смляно карамфилче
• портокалова кора
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на тънки ивички почистените зеле и чушки, нарязваме на колелца почистените ябълки и лук, сланината нарязваме на кубчета и ги нареждаме на редове в дълбока тава.
Посоляваме поотделно всеки ред, поръсваме с черен пипер, леко подслаждаме, заливаме с виното и оцета и печем в слаба фурна. Слагаме нарязаните кренвирши 20 минути преди допичането.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...