Продукти за 2-3 порции:
• 300-350 г смесени колбаси
• 100-150 г пушени гърди
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• 1 к.ч. вино
• 1 ч.л. горчица
• 1 с.л. олио
• 1 щипка настъргана лимонова кора
• лимонов сок, черен пипер
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Нарязваме колбасите и пушените гърди на кубчета и ги слагаме за 24 часа в марината, приготвена виното, лимоновия сок, горчицата, олиото, ситно нарязаните чесън и лук и черен пипер на вкус.
След това ги изцеждаме добре и ги пържим до зачервяване в сгорещената мазнина, като последните минути ги захлупваме.
Смесваме мазнината от пърженето с маринатата, прибавяме 3-4 с.л. вода, кипваме соса и го изсипваме върху изпържените колбаси.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...