Продукти за 2-3 порции:
• 300-350 г смесени колбаси
• 100-150 г пушени гърди
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• 1 к.ч. вино
• 1 ч.л. горчица
• 1 с.л. олио
• 1 щипка настъргана лимонова кора
• лимонов сок, черен пипер
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Нарязваме колбасите и пушените гърди на кубчета и ги слагаме за 24 часа в марината, приготвена виното, лимоновия сок, горчицата, олиото, ситно нарязаните чесън и лук и черен пипер на вкус.
След това ги изцеждаме добре и ги пържим до зачервяване в сгорещената мазнина, като последните минути ги захлупваме.
Смесваме мазнината от пърженето с маринатата, прибавяме 3-4 с.л. вода, кипваме соса и го изсипваме върху изпържените колбаси.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...