Продукти за 2-3 порции:
• 300-350 г смесени колбаси
• 100-150 г пушени гърди
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• 1 к.ч. вино
• 1 ч.л. горчица
• 1 с.л. олио
• 1 щипка настъргана лимонова кора
• лимонов сок, черен пипер
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Нарязваме колбасите и пушените гърди на кубчета и ги слагаме за 24 часа в марината, приготвена виното, лимоновия сок, горчицата, олиото, ситно нарязаните чесън и лук и черен пипер на вкус.
След това ги изцеждаме добре и ги пържим до зачервяване в сгорещената мазнина, като последните минути ги захлупваме.
Смесваме мазнината от пърженето с маринатата, прибавяме 3-4 с.л. вода, кипваме соса и го изсипваме върху изпържените колбаси.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...