Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг пресни печурки
• 100 г пушени гърди
• 1 глава чесън
• сол
Начин на приготвяне:
Подбираме здрави и почти еднакви по големина гъби, измиваме ги добре и отстраняваме пънчетата им. След това нареждаме гъбите в тава с отворите нагоре.
Накълцваме чесъна на ситно, а пушените гърди нарязваме на малки парченца. Посоляваме отвора на всяка гъба, поръсваме с накълцан чесън и пълним с парченца пушени гърди.
В предварително загрята фурна печем гъбите 5 мин на по-силен огън и 10 мин - на по-слаб. Поднасяме ги топли.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...