Продукти:
• 1 кг зелени пиперки
• 250 г червен лук
• 3 с.л. прясно мляко
• 4 яйца
• 1-2 к.ч. брашно
• 1 ч.л. лют червен пипер
• 100 г пушена сланина или пушени гърди
• 4 с.л. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пиперките на дебели кръгчета, а лука нарязваме на филийки. Нарязваме сланината на тънки лентички.
Разбиваме яйцата заедно с млякото. Прибавяме брашно, колкото да забъркаме тесто – малко по-гъсто от палачинково. Подправяме го с черен пипер и сол на вкус.
В намаслена тавичка разстиламе пиперките, а върху тях нареждаме лука. Заливаме с тестото и печем в умерено загрята фурна. Малко преди да извадим от фурната, разпределяме отгоре сланината и заливаме с пипера, запържен в олиото.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...