Кулинарни рецепти » Гювечета със сирене и колбас

 Гювечета със сирене и колбас

Продукти: (за 1 гювече)

• 50 г сирене
• 100 г колбас (шунка, кренвирш)
• 1 червена чушка
• 1 домат
• 1-2 яйца
• 1 скилидка счукан чесън
• 1 с.л. масло (олио)
• червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

На дъното на гювечето поставяме печената и обелена червена чушка, поръсваме чесъна, а отгоре натрошваме сиренето и разхвърляме нарязания колбас. Покриваме с филийки домат.

Поливаме с половината от маслото и печем в силна фурна 15-20 минути. Чукваме яйцето, посоляваме, поръсваме с останалото масло и червения пипер и връщаме във фурната за 2-3 минути.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Начало