Продукти: (за 4 порции)
• 400 г зрял бял фасул
• 120 г пастърма
• 4 домата
• 1 чушка от сурова туршия
• 1 ч.ч. олио
• 2 глави лук
• 1 ч.л. червен пипер
• 4 люти чушлета
• сух джоджен, магданоз
• девисил, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме боба от вечерта. На другия ден го измиваме, заливаме го с 6 ч.ч. студена вода и го слагаме да ври. Когато заври, прибавяме ситно нарязаните лук, чушка и морков. Сипваме и част от олиото и варим около 1 час.
В малко мазнина запържваме нарязаната на ивички пъстърма, прибавяме обелените и настъргани домати и червения пипер, позадушаваме малко и изсипваме сместа при боба. Прибавяме целите люти чушлета, посоляваме на вкус и варим още 30 мин. Накрая поръсваме със стрит джоджен и ситно нарязани девисил и магданоз.
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...