Продукти:
• 500 г свински суджук
• 5-6 картофа
• 2 глави лук
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.ч. бира
• 2-3 с.л. олио
• сокът от половин лимон
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Слагаме суджука в тенджера, заливаме го с бирата и го кипваме. Изваждаме го и го нарязваме на парченца.
Отделно в сгорещеното олио задушаваме ситно нарязания лук. Щом поомекне, поръсваме брашното и разреждаме с 2-3 с.л. от бирата, в която сме варили суджука. Наливаме 1 ч.ч. гореща вода и лимоновия сок, слагаме нарязаните картофи и подправяме с черен пипер и сол на вкус.
Варим на тих огън 15-20 мин и прехвърляме картофите в тавичка. Прибавяме суджука и запичаме в умерено загрята фурна.
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...