Продукти: (за 4 порции)
• 3 ч.ч. отцедени царевични зърна от консерва
• 400 г кренвирши
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 2 яйца
• 1 к.л. червен пипер
• 1 щипка захар
• сол
Начин на приготвяне:
Смесваме царевичните зърна със ситно нарязаните кренвирши. Поръсваме със захар, червен пипер и сол.
Разбъркваме и прехвърляме сместа в тавичка. Заливаме с разбитите с млякото яйца и запичаме в умерено загрята фурна.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...