Продукти: (за 4 порции)
• 300 г салам
• 6 пиперки
• 4 домата
• 2 глави лук
• половин пакетче краве масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Попарваме за малко доматите във вряща вода, обелваме ги и ги разрязваме на четири. Лука нарязваме на ситно, а пиперките - на кръгчета.
В отворена тенджера под налягане разтопяваме маслото и запържваме нарязания на кръгчета салам. Прибавяме нарязаните лук и пиперки и също леко ги запържваме, слагаме и доматите. Посоляваме и поръсваме с черен пипер.
Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме ястието 5 мин.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...