Кулинарни рецепти » Картофи по баварски

 Картофи по баварски

Продукти:

• 1 кг картофи
• 200 г бекон
• 150 г кашкавал
• 200 г гъби
• 125 г краве масло
• 200 г кисели краставички
• 1/2 ч.л. розмарин
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите и ги нарязваме на кубчета. По същия начин нарязваме бекона, краставичките и гъбите.

Разтопяваме маслото и в него слагаме розмарина. Редим продуктите на слоеве в намазнена тавичка и отгоре заливаме с маслото. Поръсваме с настърган кашкавал и печем до златисто.

Автор: Петко Георгиев

Представяме Ви:

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Начало