Продукти: (за 4 порции)
• 12 пиперки
• 4-5 с.л. краве масло
• 5 с.л. хлебни трохи
• 2 с.л. брашно
• 3-4 с.л. прясно мляко
• 1 глава лук
• 250 г шунка
• 3-4 гъби
• 2 с.л. галета
• червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме пиперките от семето и дръжките и ги измиваме.
В масло изпържваме ситно нарязания лук, ситната шунка и гъбите. Подправяме със сол и червен пипер. Правим нова запръжка от 2 с.л. масло и брашно, което разреждаме с мляко. От нея слагаме в плънката, прибавяме хлебните трохи и разбъркваме сместа.
Пълним с тази смес пиперките, които сме посолили отвътре. Нареждаме ги в тавичка нагоре с отворите. Всеки отвор поръсваме с галета и слагаме парченце масло. Печем в умерена фурна.
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...