Продукти:
• бялата част от 1 връзка пресен лук и перата от 2-3 стръка
• 3-4 скилидки чесън
• 5-6 филийки бекон
• 2-3 домата
• 6 яйца
• 3-4 с.л. олио
• магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме бекона на мънички парченца и го позапържваме в олиото. Прибавяме нарязания на филийки чесън и ситно нарязания лук. Пържим още 5-6 минути и прибавяме настърганите домати.
Готвим, докато течността се изпари, след което сипваме разбитите с малко сол яйца. Държим ястието на котлона още 3-4 мин, като непрекъснато бъркаме. Накрая поръсваме с наситнен магданоз.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...