Кулинарни рецепти » Наденички с прясно зеле

 Наденички с прясно зеле

Продукти: (за 6 порции)

• 6 наденички
• 1 кг прясно зеле
• 3 глави лук
• 1-2 глави чесън
• 40 г краве масло
• 3-4 с.л. бяло вино
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на едри филийки. Нарязваме зелето на ситно и го сваряваме в 2 л подсолена вода, която сме поръсили с малко черен пипер.

Оставяме наденичките цели, но тук там ги набождаме с вилица. Попарваме ги 3-4 мин в кипяща вода и след това ги запържваме в сгорещеното масло.

Изваждаме ги и в същата мазнина запържваме лука. Прибавяме отцеденото зеле и ситно нарязания чесън, наливаме виното, разбъркваме и оставяме на тих огън за десетина минути.

Разпределяме зелето в чиниите за сервиране и слагаме във всяка чиния по 1 наденичка.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало