Продукти за 3-4 порции:
• 1 глава карфиол
• 250 г шунка
• 5 с.л. краве масло
• 50 г кашкавал
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 3 яйца
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме карфиола в подсолена вода. Накъсваме го на дребни розички, половината от които нареждаме в огнеопорен съд.
Нарязваме шунката на ситни кубчета, които поръсваме върху карфиола. Върху нея разстиламе останалата част от зелето. Поръсваме със сгорещено масло и настъргания кашкавал. Заливаме ястието най отгоре с разбитото с яйцата мляко и печем в силна фурна.
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...