Кулинарни рецепти » Лесна манджа с наденица

 Лесна манджа с наденица

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г варена наденица
• 5-6 глави лук
• 1 с.л. доматено пюре
• 10 сушени сливи
• 1 с.л. брашно
• 4-5 с.л. олио
• 150 мл червено вино
• 1 дафинов лист
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото и 2 с.л. вода. Щом поомекне, прибавяме доматеното пюре, размито с малко вода, сушените сливи и нарязаната наденица.

Поръсваме брашното и разреждаме с малко гореща вода. Варим на умерен огън.

След десетина минути, сипваме виното, добавяме дафиновия лист и посоляваме на вкус. Държим на огъня още 5-6 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало