Кулинарни рецепти » Колбаси в тесто

 Колбаси в тесто

Продукти: (за 4 порции)

• 300 г пресни колбаси /кренвирши, леберкез, хамбурски салам, шунка и др./
• половин пакетче краве масло
• 50 г кашкавал
• 3 с.л. брашно
• 3 ч.ч. прясно мляко
• 2 яйца
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме колбасите на тънки парченца, запържваме ги в половината от мазнината и ги поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Размиваме брашното с част от студеното мляко и го изсипваме при останалото мляко. Прибавяме разбитите яйца и сол на вкус. Загряваме сместа до завиране, като непрекъснато бъркаме.

В тавичка, в която сме разтопили останалото масло, изсипваме половината от получената гъста каша и запичаме. Отгоре разстиламе запържените колбаси и заливаме с останалата каша, която сме размесили с настърган кашкавал. Запичаме отново до зачервяване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Начало