Продукти: (за 4 порции)
• 300 г пресни колбаси /кренвирши, леберкез, хамбурски салам, шунка и др./
• половин пакетче краве масло
• 50 г кашкавал
• 3 с.л. брашно
• 3 ч.ч. прясно мляко
• 2 яйца
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме колбасите на тънки парченца, запържваме ги в половината от мазнината и ги поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Размиваме брашното с част от студеното мляко и го изсипваме при останалото мляко. Прибавяме разбитите яйца и сол на вкус. Загряваме сместа до завиране, като непрекъснато бъркаме.
В тавичка, в която сме разтопили останалото масло, изсипваме половината от получената гъста каша и запичаме. Отгоре разстиламе запържените колбаси и заливаме с останалата каша, която сме размесили с настърган кашкавал. Запичаме отново до зачервяване.
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...