Кулинарни рецепти » Агнешко тербелия

 Агнешко тербелия

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг агнешко месо
• 1 кофичка кисело мляко
• 1 к.ч. олио
• 3 с.л. брашно
• 5 яйца
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме месото, нарязваме го на хапки и го сваряваме в подсолена вода. Изваждаме го и прецеждаме бульона.

В тенджера сипваме киселото мляко, 3 с.л. олио, препеченото брашно, размито в 1 ч.ч. топла вода, и черен пипер на вкус. При непрекъснато бъркане едно след друго прибавяме яйцата. Варим на слаб огън, като от време на време разбъркваме.

След 5-6 мин наливаме от прецедения бульон, колкото да получим умерено гъст сос. Продължаваме да варим на умерен огън. Щом сосът заври, отстраняваме от огъня и бъркаме, докато се охлади. Към охладения сос прибавяме свареното месо.

Отделно в останалото олио запържваме червения пипер и заливаме ястието със запръжката.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало