Продукти: (за 6 порции)
• 1 кг агнешко месо
• 1 кофичка кисело мляко
• 1 к.ч. олио
• 3 с.л. брашно
• 5 яйца
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме месото, нарязваме го на хапки и го сваряваме в подсолена вода. Изваждаме го и прецеждаме бульона.
В тенджера сипваме киселото мляко, 3 с.л. олио, препеченото брашно, размито в 1 ч.ч. топла вода, и черен пипер на вкус. При непрекъснато бъркане едно след друго прибавяме яйцата. Варим на слаб огън, като от време на време разбъркваме.
След 5-6 мин наливаме от прецедения бульон, колкото да получим умерено гъст сос. Продължаваме да варим на умерен огън. Щом сосът заври, отстраняваме от огъня и бъркаме, докато се охлади. Към охладения сос прибавяме свареното месо.
Отделно в останалото олио запържваме червения пипер и заливаме ястието със запръжката.
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...