Кулинарни рецепти » Бигус

 Бигус

Продукти: (за 8 порции)

• 600 г свинско месо
• 1,5 кг кисело зеле
• 100 г сланина
• 2 моркова
• 2 глави лук
• 300 г пушени гърди
• 300 г чеснов салам
• 2 с.л. доматено пюре
• 1 ч.ч. сухо червено вино
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме сланината на кубчета, разтопяваме я в тиган и запържваме в нея измитото, леко посолено и нарязано на парчета месо. Прибавяме 1 глава лук, нарязана на ситно, и съвсем леко го запържваме.

На дъното на тенджера под налягане нареждаме с мазната страна надолу парченца от кожата на пушените гърди /или кожа от сланина/, а отгоре разстиламе половината от зелето, което предварително сме нарязали на ивички.

След това слагаме морковите, нарязани по дължина на 3-4 парчета, 1 цяла обелена глава лук, запърженото месо, нарязаните на кубчета пушени гърди, нарязания на кръгчета салам и дафиновия лист и покриваме с останалото зеле. Поръсваме с черен пипер и заливаме с размитото в 1 ч.ч. вода доматено пюре и виното.

Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска намаляме огъня и задушаваме 30 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Начало