Кулинарни рецепти » Бигус

 Бигус

Продукти: (за 8 порции)

• 600 г свинско месо
• 1,5 кг кисело зеле
• 100 г сланина
• 2 моркова
• 2 глави лук
• 300 г пушени гърди
• 300 г чеснов салам
• 2 с.л. доматено пюре
• 1 ч.ч. сухо червено вино
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме сланината на кубчета, разтопяваме я в тиган и запържваме в нея измитото, леко посолено и нарязано на парчета месо. Прибавяме 1 глава лук, нарязана на ситно, и съвсем леко го запържваме.

На дъното на тенджера под налягане нареждаме с мазната страна надолу парченца от кожата на пушените гърди /или кожа от сланина/, а отгоре разстиламе половината от зелето, което предварително сме нарязали на ивички.

След това слагаме морковите, нарязани по дължина на 3-4 парчета, 1 цяла обелена глава лук, запърженото месо, нарязаните на кубчета пушени гърди, нарязания на кръгчета салам и дафиновия лист и покриваме с останалото зеле. Поръсваме с черен пипер и заливаме с размитото в 1 ч.ч. вода доматено пюре и виното.

Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска намаляме огъня и задушаваме 30 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Начало