Продукти: (за 6 порции)
• 6 котлета (по около 180 г всеки)
• 60 г брашно
• 1 ч.л. прясно смлян бял пипер
• 2-3 глави лук
• 50 мл олио
• 500 г домати от консерва
• 300 мл червено вино
• 200 г сладки мариновани лукчета
• 1-2 с.л. винен оцет
• 1 ч.л. мащерка
• 1-2 с.л. захар
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Разбъркваме брашното, солта и черния пипер и овалваме в сместа измитите и подсушени котлети. В тиган с дебело дъно сгорещяваме 2 с.л. олио и пържим котлетите. Прехвърляме ги в глинен съд.
В същия тиган доливаме останалото олио и задушаваме 5 мин ситно нарязания лук. Добавяме обелените и нарязани на ситни парченца домати, наливаме виното и оставяме сместа да къкри още 5 мин.
Добавяме отцедените от маринатата лукчета, както и оцета, и задушаваме още 3 мин. Поръсваме мащерката,посоляваме и подправяме с белия пипер.
С този сос заливаме котлетите и наръсваме със захар.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...