Кулинарни рецепти » Свинско с ряпа

 Свинско с ряпа

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г свинско месо
• 500 г ряпа
• 10 сушени червени пиперки
• 4 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме и измиваме свинското месо. Нарязваме го на парченца и го слагаме в тенджера заедно с обелената, измита със студена течаща вода и нарязана на парченца ряпа. Прибавяме половината от мазнината, посоляваме на вкус и заливаме с 1 ½ ч.ч. топла вода. Варим на слаб огън, докато омекне месото.

Накисваме за няколко часа пиперките в студена вода. След това ги отцеждаме, нарязваме ги на парченца и ги запържваме в останалата мазнина заедно със смления червен пипер. Прибавяме запържените пиперки към ястието и продължаваме да варим на слаб огън под похлупак, докато остане на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Начало