Кулинарни рецепти » Яхния от свинско месо с кисело зеле

 Яхния от свинско месо с кисело зеле

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг свинско месо
• 1 средно голяма кисела зелка
• 2 с.л. червен пипер
• 3 с.л. свинска мас
• 1 ч.ч. зелев сок
• червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме месото. Нарязваме го на хапки, а зелката нарязваме на ивички. Нареждаме в тенджерата един ред месо и го поръсваме със сол и червен пипер на вкус.

Върху месото нареждаме зеле, върху зелето – отново месо и т.н. като най-отгоре завършваме със зеле. Поръсваме с червен пипер и заливаме с разтопената свинска мас.

Покриваме с 2-3 цели зелеви листа и наливаме зелевия сок и още толкова вода /течността трябва да покрива продуктите/.

Похлупваме и варим на умерен огън, докато месото и зелето омекнат.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Начало