Кулинарни рецепти » Варена мусака

 Варена мусака

Продукти:

• 1 кг кайма /смес/
• 1 глава лук
• 1-2 домата /може и от консерва/
• 1 лимон
• 4-5 по-големи стръка праз
• 4-5 с.л. олио
• черен и червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Загряваме олиото и пържим в него нарязания на ситно лук до поруменяване, а после и каймата, докато се раздроби добре. Подправяме с размития в малко хладка вода червен пипер, нарязаните на дребни парченца домати, солта и черния пипер. Разбъркваме добре и сваляме от котлона.

Обеления праз нарязваме на парченца с дължина 3 см. Половината от праза настиламе на дъното на по- разлата тенджера, отгоре изсипваме каймата, която разпределяме равномерно и я покриваме с тънки резенчета обелен лимон, на който сме махнали семките, за да не придадат горчив вкус на ястието.

Отгоре подреждаме плътно остатъка от праза, наливаме толкова топла вода, колкото да го покрием и варим на умерен котлон, като не разбъркваме ястието.

Автор: Галина Илиева

Представяме Ви:

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Начало