Продукти: (за 4 порции)
• 4 парчета телешко филе
• 3 стръка пресен лук
• 100 г гъби
• 50 г краве масло
• 2 с.л. маргарин
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 2 с.л. вино
• 2 с.л. олио
• 250 мл доматен сос
• 125 мл вода
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука и гъбите на кубчета. Пържим около 5 мин в сгорещения маргарин с половината от маслото и добавяме магданоза.
Подправяме филетата със сол и черен пипер, поливаме ги с виното и разстиламе върху тях гъбено-лучената плънка. Увиваме рулца и ги привързваме с конец.
В тенджера разтопяваме останалото масло с олиото. Изпържваме добре рулцата в мазнината и наливаме 125мл вода. Покриваме съда с капак и задушаваме 75 мин. Прехвърляме готовите рулца в друг съд и подправяме с доматения сос.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...