Кулинарни рецепти » Доматена кремсупа

 Доматена кремсупа
/Англия/

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г добре узрели домати
• 60 г краве масло
• 1 парченце кожа от сланина
• 1 малък морков
• 1 малка глава лук
• 1 парче целина
• 3 ч.ч. бульон
• 2 ч.л. нишесте
• 1 ч.л. захар
• 150 г сметана
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

В половината от маслото изпържваме сланинената кожа. Прибавяме ситно нарязания лук и нарязаните на кубчета моркови и целина. Запържваме. Прибавяме обелените и нарязани домати и също ги запържваме. Наливаме бульона и варим 30 мин на тих огън.

Пасираме супата и отново я кипваме на огъня. Прибавяме нишестето, разбито със сметаната и варим 3-4 мин. Накрая подправяме със захар, черен пипер и сол и разливаме супата по чиниите, като във всяка чиния слагаме парченце масло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало