Продукти: (за 4 порции)
• 500 г добре узрели домати
• 60 г краве масло
• 1 парченце кожа от сланина
• 1 малък морков
• 1 малка глава лук
• 1 парче целина
• 3 ч.ч. бульон
• 2 ч.л. нишесте
• 1 ч.л. захар
• 150 г сметана
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
В половината от маслото изпържваме сланинената кожа. Прибавяме ситно нарязания лук и нарязаните на кубчета моркови и целина. Запържваме. Прибавяме обелените и нарязани домати и също ги запържваме. Наливаме бульона и варим 30 мин на тих огън.
Пасираме супата и отново я кипваме на огъня. Прибавяме нишестето, разбито със сметаната и варим 3-4 мин. Накрая подправяме със захар, черен пипер и сол и разливаме супата по чиниите, като във всяка чиния слагаме парченце масло.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...