Продукти: (за 6-8 порции)
• 1 ч.ч. грис
• 4 яйца
• 1 к.ч. настърган кашкавал
• 7-8 ч.ч. бульон
• индийско орехче, сол
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата и ги смесваме с гриса, кашкавала, подправките и 1 ч.ч. охладен бульон. Кипваме останалия бульон и постепенно сипваме в него грисената каша. Опитваме на сол и поръсваме със смляно индийско орехче. Варим супата 5-6 мин на много слаб огън при непрекъснато бъркане, за да не се пресекат яйцата.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...