Кулинарни рецепти » Кремсупа от карфиол

 Кремсупа от карфиол

Продукти:

• 1 глава карфиол
• 6 ч.ч. зеленчукова отвара /или подсолена вода/
• 1 ч.л. брашно
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 40 г краве масло
• 1 щипка настъргана лимонова кора
• 1 ч.л. лимонов сок

Начин на приготвяне:

Накъсваме карфиола на розички и го сваряваме в зеленчуковата извара. Отделяме 6 по-хубави цветчета, а останалите претриваме през сито.

Приготвяме бешамел от брашното, млякото и част от маслото. Кипваме на огъня, посоляваме и подправяме с лимоновия сок и лимоновата кора. Сипваме соса в горещата супа и прибавяме останалото масло.

Разливаме супата в чиниите за сервиране и във всяка чиния слагаме по 1 розичка карфиол.

Автор: Павлина Димитрова

Представяме Ви:

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало