Кулинарни рецепти » Кремсупа от миди

 Кремсупа от миди

Продукти: (за 4 порции)

• 12 едри миди
• 2 моркова
• 1 корен магданоз
• 1 глава лук
• 2 с.л. брашно
• 2 с.л. краве масло
• 200 мл течна сметана или прясно мляко
• 1 жълтък
• сол

Начин на приготвяне:

Накисваме мидите за 2 часа в студена вода, след което ги почистваме и измиваме много добре. После ги заливаме с вряла вода и варим, докато се отворят. Изваждаме месото и го оставяме на топло.

Нарязваме на ситно морковите, магданозения корен и лука и леко ги запържваме в сгорещеното масло. Поръсваме брашното и също го позапържваме.

Разреждаме с прецедения горещ бульон от мидите и варим, докато корените омекнат. Пасираме супата, посоляваме на вкус и кипваме на огъня.

Застройваме с разбития в сметаната жълтък, сипваме супата в чиниите за сервиране и във всяка чиния слагаме по малко от нарязаните миди.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Начало