Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 1 връзка корени за супа
• 1 стрък праз /само бялата част/
• 100 г краве масло
• 1 с.л. олио
• 2 с.л. брашно
• 1 яйце
• 1 ч.ч. сметана
• 1 к.ч. ароматно вино
• 4 ч.ч. отвара от птичи дреболии
• 1 филия сух бял хляб /без кората/
• индийско орехче, лимонов сок
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме корените и праза на ситно и ги задушаваме в олиото, към което сме прибавили 2 с.л. масло. Когато поомекнат, заливаме с виното. Прибавяме разрязаното на две части пиле, заливаме с 3 ч.ч. отвара от птичи дреболии и сваряваме на тих огън.
Изваждаме пилето и го обезкостяваме. Отделяме хубави парчета месо, които нарязваме на кубчета, а останалото месо прекарваме през месомелачка заедно със сварения зарзават и хлебната филия. После претриваме получената кайма през сито и я смесваме с прецедения бульон и останалата отвара.
Слагаме нарязаното на кубчета месо, кипваме супата и прибавяме към нея светъл бешамелов сос, който сме приготвили от 2 с.л. масло, брашното, сметаната и жълтъка. Преди да отстраним от огъня, посоляваме на вкус, подправяме с лимонов сок и поръсваме с настъргано индийско орехче.
Непосредствено преди да поднесем слагаме останалата бучка масло и поръсваме с черен пипер.
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...