Продукти:
• 150 г дребни макарони
• 500 г домати
• 1 глава лук
• 50 г краве масло
• 75 г настърган пармезан
• карамфил, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме доматите, нарязваме ги на дребни кубчета и ги сипваме в тенджера с разтопеното масло. Прибавяме ситно нарязания лук и подправяме с карамфил, черен пипер и сол на вкус.
Задушаваме, докато продуктите омекнат, изчакваме сместа да изстине и пасираме на гладко пюре. Наливаме 1 л топла вода и възвираме на огъня.
После добавяме макароните и варим, докато омекнат. Поднасяме готовата супа, поръсена с настърган пармезан.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...