Продукти: (за 4 порции)
• 6 ч.ч. телешки бульон
• 100 г сметана
• 3 жълтъка
• 2 с.л. печено кокоше месо или шунка
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разбиваме жълтъците със сметаната и при постоянно бъркане затопляме на водна баня. Добавяме бульона и продължаваме да бъркаме, докато супата започне да се сгъстява.
Прецеждаме я в затоплен съд, прибавяме ситно нарязаното кокоше месо /или шунка/, посоляваме, поръсваме с черен пипер и поднасяме.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...