Продукти: (за 4 порции)
• 1 ч.ч. леща
• 1 к.ч. ориз
• 1 връзка зелен лук
• 4 с.л. олио
• чубрица, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме лещата и ориза и ги заливаме с 1 л студена вода. Варим на умерен огън, докато омекнат /около 1 час/.
Прибавяме ситно нарязания зелен лук и олиото. Варим още десетина минути, пасираме супата и подправяме със стрита чубрица и сол.
Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...