Кулинарни рецепти » Кремсупа от раци

 Кремсупа от раци

Продукти: (за 4 порции)

• 1 консерва месо от раци(или 1 опаковка замразени рачешки рулца)
• 1 ч.ч. бульон
• 4 с.л. краве масло
• 2 с.л. брашно
• 4 ч.ч. прясно мляко
• 2 жълтъка
• 1 ч.ч. течна сметана
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Отделяме няколко парченца от раците за гарниране, а останалите прекарваме през месомелачка. Слагаме смляното месо в тенджера, разреждаме с бульона и варим 5-10 мин.

Отделно запържваме брашното в половината от мазнината, разреждаме с млякото и възвираме на огъня. Добавяме смляното рачешко месо и варим още 15-20 мин.

След това пасираме супата, подправяме с черен пипер и сол на вкус, прибавяме останалото масло и застройваме с разбитите жълтъци. Нарязваме отделеното месо, разпределяме го в чиниите за сервиране и заливаме с готовата супа.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Начало