Кулинарни рецепти » Крем супа от леща

 Крем супа от леща

Продукти: (за 4-5 порции)

• 300 г леща
• 1-2 моркова
• 1 стрък праз
• 1 парче целина
• 1 с.л. брашно
• 3 с.л. разтопено олио
• 1 1/2 ч.ч. прясно мляко
• 30 г краве масло
• сол

Начин на приготвяне:

Накисваме лещата за 2-3 часа в студена вода, след което я слагаме да се вари. Щом заври прибавяме нарязаните на големи парчета лук, морков и целина. Сваряваме лещата, изсипваме я в цедка, отстраняваме корените и претриваме лещата през цедката.

Запържваме брашното до златисто в сгорещеното олио, след което разреждаме с отварата от лещата. Прибавяме лещеното пюре и варим 5-6 мин на умерен огън.

Малко преди да отстраним супата от огъня наливаме прясното мляко и посоляваме, а след като я оттеглим от огъня прибавяме маслото.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Начало