Кулинарни рецепти » Кремсупа от зрял фасул с кренвирши

 Кремсупа от зрял фасул с кренвирши

Продукти:

• 2 ч.ч. зрял фасул
• 1 стрък праз
• 1 глава лук
• 1 клонче чубрица
• 5-6 скилидки чесън
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• черен пипер, сол
• кренвирши
• олио за изпържване на кренвиршите

Начин на приготвяне:

От вечерта накисваме фасула с 1/2 ч.л. сол. На другия ден го измиваме, наливаме му студена вода и слагаме да кипне на силен огън.

Изливаме водата, измиваме фасула, наливаме му студена вода и добавяме нарязаните на ситно праз и лук, чесъна и клончето чубрица. Оставяме всичко да се вари до сваряване на фасула. Когато е вече готов, прецеждаме и претриваме през цедка или гевгир и връщаме в тенджерата.

Отделно запържваме брашното в олиото и го прибавяме към супата. Посоляваме и варим още 5-10 минути.

Нарязваме на дребни парченца кренвиршите и ги препържваме в сгорещено олио. Поднасяме кремсупата, поръсена с черен пипер и препържени кренвирши.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало