Кулинарни рецепти » Кремсупа от зрял фасул с кренвирши

 Кремсупа от зрял фасул с кренвирши

Продукти:

• 2 ч.ч. зрял фасул
• 1 стрък праз
• 1 глава лук
• 1 клонче чубрица
• 5-6 скилидки чесън
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• черен пипер, сол
• кренвирши
• олио за изпържване на кренвиршите

Начин на приготвяне:

От вечерта накисваме фасула с 1/2 ч.л. сол. На другия ден го измиваме, наливаме му студена вода и слагаме да кипне на силен огън.

Изливаме водата, измиваме фасула, наливаме му студена вода и добавяме нарязаните на ситно праз и лук, чесъна и клончето чубрица. Оставяме всичко да се вари до сваряване на фасула. Когато е вече готов, прецеждаме и претриваме през цедка или гевгир и връщаме в тенджерата.

Отделно запържваме брашното в олиото и го прибавяме към супата. Посоляваме и варим още 5-10 минути.

Нарязваме на дребни парченца кренвиршите и ги препържваме в сгорещено олио. Поднасяме кремсупата, поръсена с черен пипер и препържени кренвирши.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Начало