Кулинарни рецепти » Неаполитанска супа с дреболии

 Неаполитанска супа с дреболии
/Италия/

Продукти: (за 4-5 порции)

• 400 г пилешки или агнешки дреболии
• 300 г различни зеленчуци /праз, моркови, целина, лук, картофи/
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. краве масло
• магданоз, кашкавал
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме дреболиите и ги сваряваме в леко подсолена вода. Прибавяме ситно нарязаните зеленчуци и варим на умерен огън, докато омекнат. Подправяме с доматеното пюре, размито в 1 к.ч. хладка вода, посоляваме и поръсваме обилно с черен пипер.Накрая слагаме маслото, разбъркваме и отстраняваме от огъня.

Поръсваме готовата супа със ситно нарязан магданоз и настърган кашкавал.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало