Продукти: (за 5 порции)
• 200 г агнешки бял дроб
• 400 г сърца
• 100 г пресен лук
• 100 г пресен чесън
• 75 г краве масло
• 75 г ориз
• 25 г брашно
• 25 г оцет
• джоджен, червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Попарваме дроба и сърцата във вряща вода, докато побелеят. Оставяме ги да изстинат напълно и ги нарязваме на дребно, като премахваме жилките и кръвоносните съдове.
Нарязваме чесъна и лука на дребно и леко ги запържваме в част от маслото. Щом порозовеят, прибавяме ориза, наливаме топла вода, слагаме една цяла връзка джоджен /която накрая изваждаме/, посоляваме и варим на умерен огън.
Когато дреболиите и оризът уврат, прибавяме размитото в малко вода брашно, подправяме с оцета и наливаме още малко топла вода. Доваряваме супата, като накрая я подправяме със застройка, приготвена от червения пипер и останалото масло.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...