Кулинарни рецепти » Супа с грах и юфка

 Супа с грах и юфка
/Италия/

Продукти: (за 4-5 порции)

• 500 г зелен грах
• 200 г дребна юфка /или кускус/
• 4-5 глави лук
• 60 г краве масло
• 2 с.л. олио
• 1-2 домата
• 150 г бекон
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разтопяваме маслото и прибавяме олиото, бекона, нарязан на малки парченца, и ситно нарязания лук. Запържваме всичко на тих огън.

Обелваме и настъргваме доматите, след което ги задушаваме с малко мазнина. Прибавяме ги към запържените продукти заедно с граха, сипваме малко хладка вода и рязко засилваме огъня. Щом заври, посоляваме, поръсваме с черен пипер и намаляме огъня. Захлупваме и варим на слаб огън, докато грахът уври добре.

В друг съд сваряваме юфката в 1 л подсолена вода, отцеждаме я и я сипваме при останалите продукти. Прибавяме водата, в която сме варили юфката, поръсваме със ситно нарязан магданоз и оставяме супата да престои 10 мин. Накрая поръсваме с настъргания кашкавал.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Начало