Продукти:
• 500 г агнешки чревца
• 5 с.л. мазнина
• 1 с.л. брашно
• 1 морков
• 1 парче целина
• 1 малка глава лук
• 1-2 домата от буркан или 1 с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. червен пипер
• 2 с.л. ориз
• 1 яйце
• 1 ч.ч. кисело мляко
• магданоз, джоджен
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
С помощта на пръчица обръщаме чревцата, посоляваме ги и измиваме обилно със студена вода. Сплитаме ги на сплитки, пускаме ги в студена вода и варим.
Прибавяме нарязаните моркови и целина. След сваряване на чревцата, ги изваждаме и нарязваме след като поизстинат.
Нарязания лук задушаваме в мазнината заедно с доматите, червения пипер и брашното и ги заливаме с горещата вода от чревцата, като добавяме и тях. При нужда доливаме с още гореща вода.
Пускаме ориза, варим още 15 минути и застройваме с разбитото с киселото мляко яйце. Поръсваме с магданоз, джоджен и черен пипер.
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...