Продукти: (за 4 порции)
• 150 г кренвирши
• 50 г краве масло
• 1 глава лук
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. сметана
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, индийско орехче, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме кренвиршите на кръгчета и ги задушаваме в част от маслото.
В останалото масло и 1 с.л. вода задушаваме до омекване ситно нарязания лук. Разбъркваме с брашното и червения пипер и постепенно наливаме 5 ч.ч. гореща вода или бульон.
След като течността заври прибавяме кренвиршите. Посоляваме супата и варим 5-6 мин. Накрая добавяме млякото, разбитата сметана, настъргано индийско орехче и смлян черен пипер.
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...