Кулинарни рецепти » Чорба от агнешки крачка

 Чорба от агнешки крачка

Продукти: (за 4 порции)

• 4 агнешки крачка
• 1 к.ч. ориз
• 2 яйца
• 1 с.л. оцет
• 4-5 скилидки чесън
• 2 с.л. олио
• 1 непълна ч.л. червен пипер
• 1 глава лук
• 1 дафинов лист
• бахар, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме крачката с 6-7 ч.ч. студена вода и ги слагаме на огъня. Когато възврат, прибавяме ситно нарязания лук, дафиновия лист, бахар, черен пипер и сол. Оставяме чорбата да ври, докато се разварят крачката, след което я прецеждаме.

Слагаме я отново на огъня и прибавяме ориза. Накъсваме месото от сварените крачка на парченца. Когато оризът се свари, слагаме парченцата месо в чорбата и я застройваме с разбитите яйца, към които сме прибавили оцета и счукания чесън.

Преди да поднесем запържваме червения пипер с олиото и заливаме чорбата с тази запръжка.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Начало