Продукти: (за 4-6 порции)
• 1 телешка глава /около 1 кг/
• 1 глава лук
• 1-2 моркова
• 1 парче целина
• 5-6 домата
• 1 дафинов лист
• 1 яйце
• 1 ч.ч. кисело мляко
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разсичаме телешката глава на 3-4 парчета, заливаме ги със студена вода и слагаме да се варят. Щом водата възври, посоляваме.
След 1 час прибавяме лука, морковите, целината и дафиновия лист. Когато месото започне да се отделя от костите, обираме го и го нарязваме, а бульона прецеждаме и отново слагаме на огъня.
Щом бульонът възври, прибавяме обелените, изчистени от семето и настъргани домати. След 10-15 мин прибавяме нарязаното месо и оставяме да възври. Застройваме супата с яйцето и киселото мляко и поръсваме с черен пипер.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...