Продукти:
• 1 кг червено зеле
За маринатата:
• 100 мл оцет
• 100 мл вода
• 1 ч.л. сол
• 1 с.л. захар
• 10 зърна черен пипер
• 5 зрънца карамфил
• 1 дафинов лист
• 1 парченце канела
Начин на приготвяне:
Кипваме водата за маринатата и прибавяме подправките – сол, черен пипер, карамфил, дафинов лист, канела, захар. След това дръпваме съда от огъня и добавяме оцета.
Зелето нарязваме на тесни ивички, нареждаме в стъклени буркани и заливаме с охладената марината Зелето е готово след 10-15 дни.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...