Продукти:
• 5 кг млади тиквички
• листа от целина, вишна и смокиня
• корени хрян
За саламурата:
• 5 л вода
• 250 г сол
или
• 3 л вода
• 1,5 л оцет
• 150-200 г сол
Начин на приготвяне:
Подрязваме дръжките и долната част на тиквичките и ги нареждаме вертикално и плътно в буркани, като слагаме на дъното вишневи или смокинови листа, а между тиквичките целина и парче хрян.
Свряваме саламура, прецеждаме я, оставяме да изстине и заливаме тиквичките. Най-отгоре слагаме смокинови листа или притискаме тиквичките с дъсчици.
Затваряме бурканите херметически. Първите 5 дни претакаме всеки ден, а после прибираме туршията на хладно и тъмно място.
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...