Продукти:
• 1 кг зелени домати
• 1 кг лук
• 500 г моркови
• 1 глава карфиол
• 6 сладки и 3 люти зелени чушки
• 1 глава бяло и 1 глава червено зеле
• 1 краставица
За маринатата: (на 1 л оцет)
• 250 мл вода
• 200 г захар
• 5-6 зърна черен пипер
• 2-3 зърна бахар
• 2-3 стръка съцветия от копър
• 1-2 дафинови листа
• сол на вкус
Начин на приготвяне:
Почистените продукти настъргваме на едро ренде или ги скълцваме на ситно. Размесваме ги, посоляваме и ги оставяме да престоят 24 часа.
Насипваме ги в буркани и ги заливаме със сварената и охладена марината. Затваряме херметически. Не стерилизираме.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...