Продукти:
• 2 кг гъби от един сорт
• 2 ч.л. захар
• 2 ч.л. сол
• 300 мл вода
• 250 мл оцет
• 1 с.л. горчица
• 10 зърна черен пипер
• 1 дафинов лист
• 5 зърна бахар
• олио
Начин на приготвяне:
Почистваме гъбите, избърсваме хубаво с напоена в лимонов сок чиста кърпа и ги бланшираме 5-6 мин във вряща подсолена вода.
Приготвяме марината от всички изброени продукти без горчицата и варим в нея гъбите, отстранявайки периодично пяната с решетеста лъжица. Отцеждаме ги от маринатата и ги нареждаме плътно в чисти и сухи бурканчета.
Охлаждаме маринатата, размиваме горчицата в нея и заливаме гъбите. Отгоре ги запечатваме с 2 пръста олио. Завиваме отворите на бурканите с целофан, завръзваме с конец, затваряме с капачки и държим на тъмно и хладно място.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...