Кулинарни рецепти » Туршия от пълнени патладжани

 Туршия от пълнени патладжани

Начин на приготвяне:

Избират се средно големи патладжани, измиват се, отрязват се дръжките им и се разполовяват. Внимателно се изстъргва семенната част. Посоляват се и се оставят да престоят 30 мин, за да се отцеди горчивият сок. Пускат се в кипяща вода за 4-5 мин, след което се изваждат, отцеждат се и се оставят да изстинат.

Нарязва се много на ситно малко бяло зеле, настъргват се няколко моркова, нарязват се на ситно няколко скилидки чесън, както и листа от магданоз и целина. Всички зеленчуци се смесват, посоляват се и сместа се претрива с ръце.

Плънката се разпределя в издълбаните половинки патлажани, които след това се съединяват, за да образуват цял патладжан, и се завързват с клончета от целина.

Нареждат се в големи буркани или друти подходящи съдове и се заливат с охладена саламура, приготвена от 1 л вода, 1 л.вода и 2 к.ч. сол.

Туршията се съхранява на сухо и хладно място.

Автор: Венета Митева

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Начало